Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

In onze blogs vindt u verhalen van echte mensen uit het dagelijks leven, ervaringen van audiciens uit de Hoorcentra en nuttige tips die u kunt gebruiken in dagelijkse situaties.

 • 15/11/2017
  image

  Is een oorontsteking altijd de oorzaak van oorpijn?

  Het hebben van oorpijn is een vervelende en zeurende pijn in één of beide oren. Hoewel de meeste mensen bij oorpijn direct denken aan een oorontsteking, zijn er nog meer oorzaken van pijn in het oor.

 • 10/11/2017
  image

  5 manieren om zenuwdoofheid te voorkomen

  Zenuwdoofheid ontstaat door schade aan het binnenoor en is in de meeste gevallen niet terug te draaien. Gelukkig zijn er manieren om zenuwdoofheid, ook wel perceptief gehoorverlies genoemd, te voorkomen. Volg onderstaande 5 tips op om schade aan...

 • 06/11/2017
  image

  Suzan: goed blijven verstaan tijdens projecten of werk

  Voor mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening moet ik vaak in projecten werken. Meestal zit ik dan samen met 4 à 5 medestudenten in een groep. Met elkaar moeten we dan een project ingaan en opdrachten maken. Tijdens die...

 • 06/11/2017
  image

  Hoorhulpmiddelen die het leven een stuk makkelijker maken

  Gehoorverlies kan niet alleen betekenen dat u gesprekken minder goed volgt, maar ook alledaagse geluiden worden niet meer gehoord. Gelukkig zijn er verschillende accessoires die ondersteuning bieden op verschillende gebieden.

 • 31/10/2017
  image

  3 Minder bekende oorzaken van gehoorverlies

  Luide muziek of harde geluiden kunnen uw gehoor beschadigen, maar gehoorverlies kan ook op andere manieren ontstaan. We geven u hieronder 3 minder bekende oorzaken van gehoorverlies.

 • 31/10/2017
  image

  Kan gehoorverlies leiden tot een evenwichtsstoornis?

  Iedereen voelt zich wel eens duizelig of uit balans. Maar wat gebeurt er precies met je lichaam als je te maken hebt met een evenwichtsstoornis? Kan dit probleem een gevolg zijn van gehoorverlies?

 • 31/10/2017
  image

  5 goede stille films om te kijken zonder hoorapparaat

  Charlie Chaplin of Laurel en Hardy: bekende grootheden op het witte doek, die hun successen behaalden met het acteren in stille films. Wilt u eens een rustig en stil avondje naar een film kijken? We zetten 5 goede stille films voor u...

 • 18/10/2017
  image

  Ik heb al eerder een blog geschreven over de reacties van anderen op mijn slechthorendheid. Het ging toen vooral over hoe ik ermee omga wanneer ik het moet vertellen aan mijn klas of hoe ik het vertel aan een jongen die ik leuk vind. Nu wil ik graag vertellen hoe de mensen er op reageerden die...

 • 18/10/2017
  image

  NKO afspraken en operaties

  In deze blog wil ik jullie graag iets vertellen over mijn afspraken in het ziekenhuis voor mijn gehoor en de operaties die ik voor mijn gehoor moest ondergaan.

 • 13/10/2017
  image

  Zanger Stijn Meuris vertelt je in deze blog meer over zijn ervaringen met zijn hoorapparaat. Meer bepaald over de batterijtjes die bij zijn hoortoestelletje horen.

Pagina's

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!