Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

In onze blogs vindt u verhalen van echte mensen uit het dagelijks leven, ervaringen van audiciens uit de Hoorcentra en nuttige tips die u kunt gebruiken in dagelijkse situaties.

 • 09/04/2018
  image

  Gevolgen calciumtekort op het gehoor

  Calcium is goed voor uw botten. We krijgen vaak te horen dat we melk moeten drinken, want dit versterkt onze botten. Maar wist u dat er ook een verband is tussen onze calciuminname en ons gehoor?

 • 09/04/2018
  image

  Hoe ontstaat gehoorschade?

  Heeft u het idee dat gehoorschade voornamelijk speelt bij ouderen? Niet alleen ouderen, maar ook jongeren krijgen steeds meer te maken met dit probleem. Wist u dat 1 op de 4 jongeren last heeft van gehoorproblemen? Als uw gehoor eenmaal is beschadigd, is dit...

 • 09/04/2018
  image

  Wat zijn de voordelen van een headset met ringleiding?

  Heeft u gehoorproblemen en vindt u het lastig om meerdere geluiden in grotere ruimtes van elkaar te onderscheiden? Dan is een headset met ringleiding de ideale oplossing voor u.

 • 09/04/2018
  image

  Horen muzikanten beter bij achtergrondlawaai?

  Wanneer u een gesprek probeert te voeren in een drukke ruimte, kan het lastig zijn elkaar te verstaan. De vele achtergrondgeluiden kunnen een afleiding zijn van uw gesprek. Muzikanten zijn vaak gewend aan het communiceren met veel geluid om...

 • 09/04/2018
  image

  Hoe kan ik oorsmeer verwijderen?

  Veel mensen willen oorsmeer zoveel mogelijk schoonmaken en weghalen. Maar wist u dat oorsmeer belangrijke functies heeft? Oorsmeer beschermt uw oor tegen vocht, uitdroging, vuiligheid, bacteriën en schimmels. Toch oorsmeer verwijderen? Maak uw oren dan...

 • 09/04/2018
  image

  Wat te doen met gebruikte hoortoestellen?

  Bent u toe aan een nieuw hoortoestel en weet u niet wat u met uw oude apparaat kunt doen? Blijft u elke keer met lege batterijen zitten? Breng uw oude hoortoestel en lege batterijen dan naar één van de vele Hoorcentra van AudioNova.

 • 03/04/2018
  image

  5 vervelende gewoonten van mensen zonder gehoorverlies

  Gehoorverlies is een steeds groter wordend probleem, maar weet u dat goed kunnen horen ook vervelende trekjes met zich meebrengt? Bent u slechthorend, dan komen de volgende 5 gewoontes van mensen zonder gehoorverlies u vast bekend...

 • 03/04/2018
  image

  Effect muziek tijdens het sporten

  Het kan erg prettig zijn om muziek te luisteren tijdens het sporten. Maar wat is het precieze effect van muziek tijdens het hardlopen of wandelen? Een onderzoek aan de Universiteit van Gent zocht het uit.

 • 03/04/2018
  image

  Slimme deurbellen voor mensen met gehoorverlies

  Het horen van de deurbel kan een uitdaging zijn voor mensen met gehoorverlies. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel slimme deurbellen te verkrijgen, die op een andere manier laten weten dat er iemand voor de deur staat.

 • 03/04/2018
  image

  4 Tips voor een hoorvriendelijke verjaardag

  Bent u binnenkort jarig of organiseert u een feest voor een familielid of vriend? We geven u 5 tips zodat het verjaardagsfeest ook een fijne plek is voor mensen met gehoorverlies.

Pagina's

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!