Overslaan en naar de inhoud gaan

Loop ik risico op gehoorschade?

Gehoorbescherming is een goede manier om gehoorschade te voorkomen. Het risico op gehoorschade is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn verschillende situaties waarin u risico loopt op gehoorschade. De gehoorbeschermingsproducten van AudioNova voorkomen gehoorschade tijdens diverse (dagelijkse) bezigheden.

Risicofactoren voor gehoorschade

Het risico op gehoorschade is afhankelijk van twee factoren: de geluidssterkte en de tijdsduur dat u aan het geluid bent blootgesteld. Bij een langdurige blootstelling of een te hard geluid raken de fijne haarcellen in uw binnenoor beschadigd. Deze haarcellen geven normaal gesproken het geluid door aan de gehoorzenuw. Hoe meer haarcellen er kapot zijn, hoe groter het gehoorverlies is. Na beschadiging hebben de haarcellen voldoende rust nodig om te herstellen. Wanneer ze geen rust krijgen, sterven ze daadwerkelijk af en is de gehoorschade blijvend.

Gehoorverslechtering

Wanneer u wel gehoorschade oploopt, vermindert uw gehoor. Deze gehoorverslechtering wordt uitgedrukt in decibellen (dB). Wanneer u geen gehoorverlies heeft, wordt dit aangeduid met 0 dB. Dit betekent dat u al het geluid kunt waarnemen. Er wordt gesproken van gehoorverslechtering wanneer u tussen de 20 en 90 dB waarneemt. Tot aan de 20 decibel heeft u een normaal gehoor. Vanaf de 90 decibel wordt het gehoorverlies aangeduid als doofheid.

Oorsuizen

Oorsuizen kan een van de gevolgen zijn van gehoorbeschadiging. Bij oorsuizen hoort iemand een geluid dat er in werkelijkheid niet is. Een bekend voorbeeld is het hebben van een piep in de oren na een avond in de kroeg of bij een concert. De piep verdwijnt meestal na verloop van tijd, maar deze vorm van oorsuizen moet u niet onderschatten. Gepiep in uw oren kan een eerste waarschuwing zijn van blijvende gehoorschade. U kunt uw gehoor tijdens een avond uit beschermen met universele oordoppen of oordoppen op maat.

Maak nu een afspraak

Om gehoorverslechtering te voorkomen, kunt u oordoppen op maat laten maken bij AudioNova. Maak een afspraak in één van onze hoorcentra om de juiste gehoorbescherming uit te zoeken voor uw gehoor.

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!