Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt een hoorapparaat?

Gehoorverlies kan verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen kan er medisch gezien weinig gedaan worden om het gehoor te verbeteren. Een hoorapparaat biedt in veel gevallen wel een goede uitkomst. Een hoortoestel compenseert veelal de gehoorvermindering die u heeft. AudioNova beschikt over verschillende soorten hoortoestellen. Hoewel de hoorapparaten verschillen qua techniek, maat, kleur en budget hebben ze één ding gemeen: uw gehoorverlies verhelpen.

Werking van een hoorapparaat

Hoe werkt een hoortoestelEen gehoorapparaat kan uw gehoorvermindering in veel gevallen grotendeels compenseren. Maar hoe werkt een hoortoestel? Een hoortoestel bestaat uit een microfoon, luidspreker en een computerchip. De microfoon vangt het geluid op en zet het om naar een elektrisch signaal. De chip zet het elektrische signaal vervolgens om naar een digitaal signaal, om dat signaal vervolgens te bewerken en versterken. De chip stuurt dit digitale signaal daarna naar de luidspreker, die het geluid aanbiedt in het oor. De computerchip zorgt er ook voor dat spraak wordt onderscheiden van ruis. De audicien kan de instellingen van de computerchip aanpassen aan uw gehoor. Het geluid wordt hierdoor nog beter afgestemd op gehoorverlies.

Verschillende hoortoestellen

Er zijn drie soorten hoortoestellen te onderscheiden: hoortoestellen in het oor, achter het oor of hoortoestellen met een luidspreker in het oor. Een hoorapparaat achter het oor beschikt over een op maat gemaakt oorstukje of universeel dopje. Het geluid wordt vanuit het toestel achter het oor via een slangetje naar het oor getransporteerd. Bij de tweede mogelijkheid bevindt het toestel zich achter het oor, maar de luidspreker wordt in het oor geplaatst. Daarnaast zijn er verschillende soorten toestellen in het oor. Hierbij zit het gehele hoorapparaat in het oor. Door het kleinere formaat is er minder versterking mogelijk.

Hoorapparaat vrijblijvend uitproberen

Bij AudioNova beschikken we over een uitgebreid assortiment aan hoortoestellen. U kunt een vrijblijvende afspraak maken om meer informatie over hoorapparaten te ontvangen. Maak een afspraak door dit formulier in te vullen of bel naar 0800 133 40.

 

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!