Overslaan en naar de inhoud gaan

Communicatiesystemen

Een hoortoestel biedt u in veel gevallen de mogelijkheid om beter te horen. Toch kunt u veelal in rumoerige situaties nog wel wat extra hulp gebruiken. Vaak denken mensen met gehoorverlies dat een hoorapparaat bepaalt in welke mate ze weer kunnen horen. De grens van dit gehoorverlies wordt vervolgens geaccepteerd. Dankzij de moderne technieken kunnen de ondersteunende communicatiesystemen echter een praktische aanvulling zijn op de hoortoestellen. Vooral in complexe luistersituaties kunnen de onderstaande communciatiesystemen een belangrijke bijdrage leveren aan de geluidsbeleving van hoortoestelgebruikers.

Bij AudioNova kunt u kiezen uit assortiment van draadloze digitale systemen, luisterhulpen en streamers.

Draadloze digitale systemen

Een draadloos digitaal systeem filtert ongewenste achtergrondgeluiden en verbetert de gesproken taal. Het systeem bestaat uit een digitale zender en ontvanger met richtingsgevoelige microfoons. Het systeem filtert ongewenste achtergrondgeluiden weg, waardoor u gesprekken beter kunt volgen in luidruchtige situaties. Er zijn verschillende draadloze systemen, met verschillende extra functies. Zo zijn er systemen voor de meest voorkomende hoortoestellen, maar er zijn ook draadloze digitale systemen voor de complexere hoortoestellen.

Luisterhulp

Luistersystemen zijn ideale aanvullingen voor gebruikers van hoortoestellen. Deze systemen sturen het geluid van uw gsm, mp3-speler, televisie of computer direct naar uw hoortoestellen. In zalen met een ringleiding kunt u genieten van een geweldige geluidsbeleving. De ringleiding zorgt er namelijk voor dat het geluid rechtstreeks naar uw hoortoestel wordt gestuurd, ook in openbare ruimtes zoals concertzalen of kerken. Tegelijkertijd biedt de luisterhulp ondersteuning bij luidruchtige gesprekssituaties.

Streamer

Een streamer is een gebruiksvriendelijk communicatiesysteem, waarmee u zelf eenvoudig het programma van uw hoortoestellen bedient en aansluit op verschillende geluidsbronnen. De streamer zorgt voor een optimale geluidsbeleving, ook in complexe luistersituaties. Er zijn verschillende streamers te verkrijgen voor de diverse hoortoestel merken.

Afspraak maken

Bent u benieuwd welke communicatiesystemen geschikt zijn voor uw hoortoestel en de situaties waarin u wat extra hulp kunt gebruiken? Maak dan een afspraak met één van onze deskundige medewerkers. We hebben meer dan 80 AudioNova hoorcentra in België en u kunt zelf bepalen bij welke winkel u een afspraak maakt.

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!