Overslaan en naar de inhoud gaan

Ringleiding

Een ringleiding biedt ondersteuning bij het beluisteren van een specifieke geluidsbron, zoals televisie of een microfoon. Een ringleiding zendt een signaal uit naar uw hoortoestel. Door de ringleiding staat u draadloos in verbinding met de specifieke geluidsbron. U heeft hierdoor geen last meer van hinderlijke achtergrondgeluiden.

Draadloos geluid ... door een ringleiding  

Ringleiding aanleggen

Het aanleggen van een ringleiding gebeurt met behulp van een inductielus (draad in een lus). Deze inductielus wordt op de grond gelegd en binnen

deze lus ontstaat een magnetisch veld. In hoortoestellen met een T-stand kan een luisterspoel geactiveerd worden. Deze luisterspoel vangt het magnetische veld op en vertaalt het naar geluid in uw hoorapparaat. Een versterker zendt dus rechtstreeks een signaal vanuit de geluidsbron naar uw hoortoestel. U hoort hierdoor geen achtergrondgeluiden en ontvangt geluid van een optimale kwaliteit. Bovendien bepaalt u zelf hoe hoog u het volume zet in uw hoortoestel. U hoeft hierdoor niet meer bang te zijn dat anderen last hebben van het harde geluid van de televisie.

Ook in bepaalde openbare ruimtes zoals kerken en concertzalen kan een ringleiding aanwezig zijn. Dit wordt aangegeven met dit logo:

UNIVOX AutoLoop Ringleiding  (€ 239,-)  

De UNIVOX AutoLoop is ‘s werelds eerste, volledig automatische ringleidingversterker. De AutoLoop zendt een helder en krachtig geluid naar het hoortoestel. Het geluidsniveau wordt op basis van de omgeving volledig automatisch aangepast. 

ringleidingZo wordt continu de beste geluidskwaliteit geboden en hoeft u niet langer om te kijken naar volumeregeling. Door het eenvoudige design is deze ringleiding makkelijk in gebruik en past ze in iedere huiskamer.

 

 

Ringleiding in openbare ruimtes

 

In bepaalde openbare ruimtes is er een ringleiding aanwezig. Dit kan onder meer het geval zijn in kerken of concertzalen. Wanneer er een ringleiding aanwezig is in een openbare ruimte, dan zal dit aangegeven staan bij de toegangsdeur van het gebouw of de zaal door middel van het volgende logo:

Een ringleiding in een openbare ruimte zorgt er voor dat u geen last heeft van hinderlijke achtergrondgeluiden en optimaal kunt genieten van een kerkdienst of concert.

 

Meer informatie

 

Wilt u meer informatie ontvangen over een digitale ringleiding of een ander hoorhulpmiddel? Maak dan een afspraak bij een van onze AudioNova hoorcentra. U kunt dan al uw vragen stellen aan onze deskundige hoorspecialisten.

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!