Overslaan en naar de inhoud gaan

Is het kleinste hoorapparaat het duurst?

Vroeger waren hoorapparaten opvallend en zichtbaar voor de mensen om ons heen. Tegenwoordig worden hoortoestellen steeds compacter dankzij de moderne technologieën. Veelal zijn hoorapparaten onzichtbaar voor de mensen in onze omgeving. Kleine gehoorapparaten zijn niet geschikt voor alle vormen van gehoorverlies. Wanneer u een relatief onzichtbaar hoortoestel wilt aanschaffen, raden we u aan om eerst te overleggen met één van onze gediplomeerde audiciens. Deze hoorspecialist kan u vertellen welk hoortoestel geschikt is voor uw situatie en of u in aanmerking komt voor de kleine, onzichtbare hoortoestellen.

Kleinste hoortoestel

Hoortoestellen worden steeds kleiner van formaat. Het kleinste hoortoestel hoeft echter niet altijd de beste optie te zijn in uw situatie. Kleine in het oor-toestellen zijn niet geschikt voor alle vormen van gehoorverlies. Vanwege het kleine formaat kan er namelijk maar een relatief kleine versterker worden gebruikt.  Ook bij achter het oor-toestellen bestaan er verschillende formaten. De achter het oor-toestellen met een open aanpassing zijn kleiner van formaat en worden tegenwoordig het meest gebruikt door slechthorenden. Net als bij de hoortoestellen in het oor heb je bij zwaar gehoorverlies meestal een groter achter het oor-apparaat nodig vanwege de grootte van de versterker.

Formaat niet altijd bepalend voor de prijs

De kostprijs van een hoorapparaat wordt voornamelijk beïnvloed door de verschillende functies van het toestel. Kleinere hoorapparaten kunnen hierdoor duurder zijn dan een groter apparaat, vanwege nieuwere en moderne functies.

De waarde van een hoortoestel

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een hoortoestel te kijken naar de waarde van een hoortoestel en niet per se naar de prijs. Wanneer u niet tevreden bent met het toestel, gaat u er ook vast geen gebruik van maken in het dagelijkse leven. Dan is het altijd zonde van het geld, wat u er ook voor heeft betaald. Wat het formaat van het toestel ook is en welke mogelijkheden het hoorapparaat ook bezit, onze audiciens passen de instellingen naar uw situatie aan. U mag het hoortoestel een maand vrijblijvend uitproberen. Tijdens deze proefperiode kan de audicien het hoortoestel bijstellen, totdat het toestel voor een optimale geluidskwaliteit zorgt. Een hoortoestel heeft namelijk alleen waarde als hij optimaal is afgesteld naar uw gehoor, zodat u weer volop van de geluiden om u heen kunt genieten.

 

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!