Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoorapparaat soorten en functies

Bij AudioNova beschikken we over een ruim assortiment aan hoortoestellen. We hebben hoorapparaten die zich in het oor bevinden, die achter het oor geplaatst zijn of een luidspreker in het oor hebben.

Soorten hoortoestellen

Hoortoestel achter het oorAchter het oor hoorapparaten

Een hoorapparaat achter het oor heeft een op maat gemaakt oorstukje of een universeel dopje. Geluiden worden vanuit het toestel achter het oor via een slang naar het oor gestuurd. Een toestel achter het oor is voor alle vormen van gehoorverlies geschikt.
 


Hoortoestel met luidspreker in het oor

In het oor hoorapparaatBij een hoortoestel met een luidspreker in het oor is het toestel achter het oor geplaatst. De luidspreker zit wel in het oor, waardoor het hoorapparaat niet voor alle vormen van gehoorverlies geschikt is. De versterker in de luidspreker kan maar een beperkt formaat zijn, waardoor het toestel niet bij alle vormen van gehoorverlies gebruikt kan worden.


Hoortoestel in het oor

Volledig in de gehoorgang hoorapparaatEen hoortoestel in het oor is vaak niet zichtbaar voor de mensen in uw omgeving. Deze hoortoestellen worden op maat gemaakt en zijn in verschillende formaten beschikbaar. Er zijn hoorapparaten die in het oor geplaatst worden, maar zich vooraan in de gehoorgang bevinden. Hoortoestellen kunnen ook dieper in de gehoorgang geplaatst worden. Deze apparaten zitten volledig in de gehoorgang en zijn quasi onzichtbaar. Vanwege het kleine formaat van deze toestellen is er wel minder versterking mogelijk. Deze hoorapparaten zijn daarom niet voor alle vormen van gehoorverlies te gebruiken.


Verschillende functies hoorapparaten

Hoorapparaten bezitten steeds meer functies. Een hoortoestel achter het oor krijgt steeds vaker een open aanpassing, waarbij het apparaat kleiner is en de oorstukjes de gehoorgang niet meer volledig afsluiten. Hoorapparaten bevatten ook steeds vaker een automatisch programma. Dit programma past het toestel aan verschillende luistersituaties aan. Hoortoestellen hebben ook vaak spraakherkenning. Hiermee wordt de ruis onderdrukt tijdens een gesprek. Er zijn nog veel meer functies van een hoortoestel. De AudioNova audiciens kunnen u de verschillende mogelijkheden van een gehoorapparaat vertellen.
 

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!