Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanneer hoorapparaat vervangen?

Na de aanschaf van uw hoortoestel is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een optimale geluidsweergave en lange levensduur bereikt u door het hoorapparaat regelmatig te reinigen. Toch kan het gebeuren dat uw hoorapparaat niet meer naar behoren werkt. 

2 jaar garantie na aankoop

Bij AudioNova ontvangt u bij de aanschaf van ieder hoortoestel standaard 2 jaar garantie. Niet elke beschadiging van een onderdeel is bij deze garantie inbegrepen, zoals bijvoorbeeld de vervanging van oortips. U kunt de garantie tot 5 jaar verlengen door het Essentials Pakket aan te schaffen.

Service-uur AudioNova hoorcentra

U kunt iedere openingsdag van 16.00 uur tot 17.00 uur zonder afspraak terecht bij de verschillende AudioNova hoorcentra. Tijdens dit service-uur kunt u terecht voor een onderhoud, controle of reparatie van uw hoorapparaat. Niet alle hoorcentra zijn dagelijks geopend. Kijk hier voor de actuele openingstijden van het hoorcentrum bij u in de buurt.

Onderdelen hoorapparaat vervangen

Het kan gebeuren dat uw hoorapparaat niet meer naar behoren werkt en dat u geluiden niet langer optimaal hoort met behulp van uw hoortoestel. In veel gevallen is het dan nodig om bepaalde onderdelen van het toestel te vervangen. Er zijn enkele onderdelen die regelmatig vervangen dienen te worden voor een optimaal geluid. Bij een achter het oor-toestel is het bijvoorbeeld nodig om regelmatig het slangetje en de oortip te vervangen. U kunt deze onderdelen zelf vervangen of dit door de audicien laten doen. Bij een hoortoestel met een luidspreker in het oor is het verstandig om de oorsmeerfilters in ieder geval maandelijks te vervangen. Deze filters kunt u zelf vervangen. U haalt de nieuwe filters bij de audicien.

Tegemoetkoming van de ziekteverzekering

Wanneer u een hoortoestel aanschaft, komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming. Uw ziekenfonds betaalt u in de meeste gevallen het hoortoestel (grotendeels) terug. Voordat u een terugbetaling ontvangt, moet u wel eerst aan enkele voorwaarden voldoen. Er is bijvoorbeeld een schriftelijke goedkeuring vereist van de adviserend geneesheer van het ziekenfonds.

 

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!