Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn gehoor

Goed horen is van onschatbare waarde, maar wordt door veel mensen voor lief genomen. Een goed gehoor maakt het mogelijk om te communiceren met de mensen om ons heen. Door slechthorendheid wordt dit communiceren met uw familie, vrienden of collega’s vaak een stuk lastiger. Gehoorverlies heeft een grote impact op uw dagelijks functioneren. Slechthorendheid kan betekenen dat u uw favoriete muziek moet missen en geen gesprekken met uw familie en vrienden kunt voeren. Ook de subtiele geluiden uit het dagelijkse leven hoort u minder goed of helemaal niet meer. Het is daarom verstandig om regelmatig uw gehoor te laten controleren.

1 op de 10 Belgen is slechthorend

Slechthorendheid is een veelvoorkomende klacht in België. Meer dan 1 op de 10 Belgen kampt met een gehoorprobleem. Gehoorverlies komt niet alleen voor bij ouderen, maar is een klacht in alle leeftijdsklassen. Steeds meer jongeren lopen gehoorschade op. Dit komt onder meer door langdurige blootstelling aan luide muziek. Natuurlijke slijtage of een medische aandoening zijn andere oorzaken voor slechthorendheid.

Hoe werkt het gehoor?

Het gehoororgaan is opgebouwd uit het uitwendige oor, het middenoor en het binnenoor. Het gehoor werkt door een samenspel van deze drie onderdelen. Ieder onderdeel van het gehoor is zeer kwetsbaar. Een beschadiging van een klein onderdeel in het oor kan al leiden tot gehoorproblemen. Gehoorproblemen kunnen een externe oorzaak hebben of van medische aard zijn. Er zijn ook gehoorproblemen waarvan de oorzaak niet altijd even duidelijk is, zoals bij tinnitus of hyperacusis het geval is.

Slechthorendheid

Er is een onderscheid te maken tussen slechthorendheid en doofheid. Bij slechthorendheid heeft iemand een verminderd gehoorvermogen. Als iemand niet meer via het gehoor kan communiceren, wordt er van doofheid gesproken.

Gehoorverlies

Er zijn verschillende manieren om preventief te handelen tegen gehoorverlies.

Heeft u het idee dat u al aan gehoorverlies lijdt? Er zijn signalen waaruit blijkt dat uw gehoor verminderd is. U kunt bij AudioNova een vrijblijvende gehoortest laten uitvoeren. 

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!