Overslaan en naar de inhoud gaan

Preventie van gehoorschade

Wanneer iemand gehoorschade heeft opgelopen, zijn de haarcellen in het binnenoor beschadigd. Dit gebeurt vaak door blootstelling aan een hard of langdurig geluid. Haarcellen kunnen zich meestal niet meer herstellen zodra ze eenmaal beschadigd zijn. Het is dus belangrijk om voorzichtig om te gaan met uw gehoor. Er zijn verschillende manieren waarop u gehoorschade kunt voorkomen.

Gehoorschade voorkomen

U kunt gehoorschade voorkomen door langdurige blootstelling aan geluid uit de weg te gaan en harde geluiden te ontwijken. Er zijn enkele preventieve maatregelen die u kunt nemen:

  • het geluid van een muziekspeler niet te hard zetten
  • een koptelefoon gebruiken in plaats van oortjes
  • niet te dicht bij speakers gaan staan in openbare ruimtes
  • gezond eten
  • oppassen met roken, dit kan ook gehoorschade tot gevolg hebben
  • kijk uit met medicijnen die kunnen leiden tot gehoorverlies

Gehoorbescherming

Een andere manier om gehoorschade te voorkomen, is het gebruik van gehoorbescherming . U kunt in verschillende situaties gebruik maken van oordoppen op maat . Gehoorbescherming werkt pas optimaal wanneer deze op maat is gemaakt voor de individuele gebruiker. De oordoppen worden aangepast aan uw oren en zitten comfortabel. Wanneer u bij AudioNova oordoppen op maat aanschaft, voeren wij standaard en gratis een lektest uit. Met deze test wordt de lekdichtheid van de oordoppen gemeten. Zo kunnen wij garanderen dat de gehoorbescherming volledig afsluit en geluiddempend werkt.

Soorten gehoorbescherming

Er zijn oordoppen op maat beschikbaar voor verschillende situaties. Deze oordoppen bieden bescherming onder verschillende omstandigheden. Er zijn bij AudioNova oordoppen beschikbaar voor de volgende situaties: muziek, slapen, zwemmen, werk, schietsport en moto rijden.

Vrijblijvende afspraak maken

Bij AudioNova kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan oordoppen, beschikbaar voor verschillende situaties. Wanneer u een vrijblijvende afspraak maakt in een van onze hoorcentra, kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. U kunt via dit formulier een afspraak maken.

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!