Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechthorendheid

Slechthorendheid betekent dat iemand een verminderd gehoorvermogen heeft. Er worden nog wel geluiden waargenomen, maar in mindere mate dan bij een goed gehoor. Slechthorendheid kan op verschillende manieren ontstaan. Er zijn bepaalde signalen waaruit u kunt opmaken dat u, of iemand in uw omgeving, gehoorverlies heeft. Een hoorapparaat aanschaffen is een oplossing die in veel gevallen helpt tegen slechthorendheid. 

Oorzaken gehoorproblemen

In veel gevallen zijn gehoorproblemen een gevolg van ouderdom. Tijdens het verouderingsproces vindt er een slijtage van de oren plaats. De slijtage van het gehoor verloopt heel langzaam, waardoor iemand er vaak zelf weinig van merkt. Ongemerkt gaat het gehoor steeds verder achteruit. Op het moment dat het voeren van gesprekken of telefoneren steeds lastiger wordt, valt iemand het gehoorverlies pas op. Naast slijtage door ouderdom kan slechthorendheid ook andere oorzaken hebben. Erfelijkheid, ziektes of een langdurige blootstelling aan harde geluiden kan leiden tot gehoorproblemen.

Signalen gehoorproblemen

Heeft u steeds meer moeite om gesprekken te volgen? Zet u het geluid van de televisie vaak harder en hoort u de deurbel niet altijd? Deze signalen kunnen er op wijzen dat uw gehoor achteruit gaat. Bij AudioNova kunt u vrijblijvend een gehoortest laten uitvoeren. Deze gehoortest laat u weten in welke mate uw gehoor is verminderd. Wat kunt u het beste doen als u merkt dat het gehoor van iemand in uw omgeving achteruit gaat? Een mogelijkheid is om deze persoon er op te wijzen om een gehoortest uit te laten voeren.

Oplossingen voor gehoorverlies

Slechthorendheid heeft een grote impact op uw dagelijkse functioneren. Wat kunt u het beste doen als u kampt met gehoorproblemen? Er zijn oplossingen beschikbaar voor een gehoorprobleem. AudioNova heeft een 6-stappenplan ontwikkeld, waarmee u eenvoudig een hoorapparaat aanschaft. Hoortoestellen bieden een goede ondersteuning, omdat ze uw gehoorvermindering gedeeltelijk of helemaal verhelpen. Bij AudioNova kunt u een gehoortest laten uitvoeren om er achter te komen hoe het met uw gehoor is gesteld.

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!