Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe help ik mijn naaste?

Heeft u het idee dat iemand in uw omgeving last heeft van gehoorverlies? Het is niet fijn om naar een televisie te moeten luisteren met een hard geluid. Of om jezelf steeds te moeten herhalen in een gesprek. Heeft de persoon in kwestie niet door dat zijn of haar gehoor achteruitgaat of wil degene het simpelweg nog niet accepteren? Hulp en aanmoediging vanuit de naaste omgeving kan bijdragen aan de acceptatie van slechthorendheid.

Aansporen om hulp te zoeken

Als eerste is het belangrijk dat u uw naaste aanspoort om een gehoortest uit te laten voeren. U kunt aanbieden om zelf mee te gaan, zodat de stap wellicht minder groot is. Het kan helpen wanneer u zelf al goed geïnformeerd bent over gehoorverlies. Daarnaast helpt u uw naaste door enkele eenvoudige veranderingen door te voeren in de communicatie.

Beter communiceren

U maakt het uw naaste een stuk makkelijker door op de juiste manier met elkaar te communiceren. U doet dit door duidelijk te spreken, maar niet te gaan roepen. Op deze manier houdt u rekening met het gehoorverlies, zonder de persoon in kwestie in het openbaar voor het blok te zetten. Probeer daarnaast gesprekken te voeren in ruimtes waar weinig achtergrondlawaai is.

De behandeling

Wanneer uw naaste een hoortest laat uitvoeren, kunt u aanbieden om mee te gaan. Tijdens een hoortest wordt er veel informatie gegeven, wat nogal overweldigend kan zijn. Daarnaast kunt u tegelijkertijd uw naaste geruststellen en bijstaan tijdens de test. Het is ook belangrijk om uw naaste te blijven steunen nadat het hoortoestel is geplaatst. In het begin kunnen de versterkte geluiden namelijk heel overweldigend zijn. Iemand moet langzaam wennen aan de geluiden om zich heen en kan hierbij begeleiding vaak goed gebruiken.

Waar laat ik een hoortest uitvoeren?

AudioNova biedt een vrijblijvende hoortest aan. Als u twijfelt aan uw gehoor, dan raden we u zeker deze hoortest aan. Binnen 15 minuten vertelt de test hoe het met uw gehoor is gesteld. U kunt via dit formulier of telefonisch via 0800 133 40 een afspraak voor de hoortest maken bij de AudioNova winkel van uw keuze.

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!