Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe herken ik gehoorverlies?

Veel mensen nemen hun gehoor voor lief. Gehoorverlies wordt pas opgemerkt wanneer het echt moeilijk wordt om naar de radio te luisteren of steeds lastiger wordt om gesprekken te voeren met familie en vrienden. Hoort u niet altijd de deurbel of de telefoon? Zet u de televisie ook steeds wat harder? Dit kunnen signalen zijn dat u gehoorverlies heeft. Gehoorverlies houdt in dat u een verminderd gehoorvermogen heeft. Wanneer u gehoorverlies heeft, kan het voelen alsof u de enige bent. Dit is absoluut niet het geval. Meer dan 1 op de 10 Belgen heeft een gehoorprobleem. 

Ben ik slechthorend?

Gehoorverlies klinkt bij iedereen anders en wordt op verschillende manieren veroorzaakt. De oorzaak van gehoorverlies kan normale slijtage zijn, maar ook van medische aard zijn of door blootstelling aan harde geluiden ontstaan. De mate van gehoorverlies wordt uitgedrukt in decibellen (dB). Er wordt gesproken over slechthorendheid wanneer u aan uw beste oor een gehoorverlies heeft van 20 tot 90 decibel. Tot aan 20 decibel heeft u een normaal gehoor; vanaf 90 decibel wordt er gesproken over doofheid.

Wat kan ik doen bij gehoorverlies?

De beste manier om er achter te komen of u gehoorverlies heeft, is door een hoortest uit te laten voeren. Door middel van deze test komt u te weten of u aan gehoorverlies lijdt. Daarnaast hoort u ook in welke mate u slechthorend bent. AudioNova biedt een vrijblijvende hoortest aan. Als u twijfelt aan uw gehoor, dan raden wij u zeker aan om de hoortest in één van onze winkels te laten uitvoeren. Binnen 15 minuten vertelt de test hoe het met uw gehoor is gesteld. U kunt telefonisch via 0800 133 40 of via dit formulier een afspraak maken voor een hoortest bij de AudioNova winkel van uw keuze.

Na de hoortest

Als er bij de hoortest een verminderd gehoor wordt vastgesteld, is de volgende stap een bezoek aan de neus-, keel- en oorarts. Deze arts kan een verdere diagnose stellen en een voorschrift uitschrijven. Met dit voorschrift komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming bij de aanschaf van een hoortoestel. Voor meer informatie over het gehele traject van hoortest naar hoortoestel heeft AudioNova een 6-stappenplan opgesteld. 

Hoe kunnen wij ú helpen?
Ja, bel mij

Sliding banner form NL

Wanneer u uw e-mailadres invult en aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden, geeft u Audionova toestemming om u periodiek via e-mail te benaderen over producten, diensten en aanbiedingen van Audionova. Wanneer u geen e-mail meer wilt ontvangen van Audionova, kunt u dit direct stoppen. Uw e-mailadres wordt niet gedeeld met of verkocht aan andere partijen.

Wat kan AudioNova voor u betekenen?

Dagelijks stappen honderden mensen de AudioNova Hoorcentra binnen met vragen of twijfels over hun gehoor. Ons team van gepassioneerde audiciens staat voor deze mensen klaar. Om uitsluitsel te geven, en om waar nodig een passende hooroplossingen te zoeken.

Sinds de opening van ons eerste hoorcentrum in Sint-Niklaas, in 2006, hebben we bijna 150.000 hoortesten afgenomen. Dat zijn 150.000 mensen die we hebben kunnen helpen door zekerheid te geven over de staat van hun gehoor. Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervaar wat AudioNova voor u kan betekenen. Maak nu een vrijblijvende afspraak!